Siirry pääsisältöön

Salomoninkakadut

Curi & Cato

Salomoninkakadu
(Cacatua ducorpsii)

Salomoninkakadu on pienikokoinen kakadulaji, joka on kotoisin Salomonsaarilta, Australian pohjoispuolelta, missä ne elävät parvissa sateisilla metsäalueilla. Kakadu kasvaa noin kolmenkymmenen senttimetrin mittaiseksi. ja onkin suurista kakaduista pienimpiä (300-450g). Väriltään se on puhtaan valkoinen ja siinä on pinkin ja kullan vivahteita.
Salomoninkakadun ruokavalion tulee olla vähärasvainen ja se koostuukin pääsääntöisesti tuoreruoista sekä pelleteistä ja vähäisissä määrin vähärasvaisista siemensekoituksista.

Curi ja Cato tulivat luokseni kesäkuussa 2018. Salomoninkakadua ei tavata usein Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassakin yksilöiden löytäminen on kiven alla. Loppuvuodesta 2017 aloin jälleen miettimään isomman lemmikkilinun hankkimista, ja päädyin Salomoninkakaduun. Aloin etsimään kasvattajaa vain huomatakseni, ettei tehtävä ollut kovinkaan helppo. Suomessa kyseistä lintua oli tiettävästi vain yksi ja pohjoismaissa satunnaisia yksilöitä. 
Etsittyäni tuloksetta kasvattajaa internetistä päädyin kysäisemään asiaa eräältä harrastajalta, joka neuvoikin minut tuntemansa kasvattajan puheille. Kasvattaja oli ensin hieman vastahakoinen antamaan tietoja poikasista niiden ollessa silloin vielä todella pieniä ja aikaa luovutusikään vielä kuukausia. Viesti viestiltä luottamus kuitenkin kasvoi ja kasvattaja osoittautuikin lopulta erittäin avuliaaksi ja ystävälliseksi. 
Poikasten vartuttua luovutusikään kesällä 2018, lennätti kasvattaja ne suoraan Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kasvattaja suostui myös käyttämään lintuja vaadittavassa tarkastuksessa eläinlääkärillä ja hoiti lähes kaikki lintujen matkustamiseen liittyvät toimet lentokoneeseen asti. Oikeastaan jouduin vain noutamaan linnut itse lentokentältä kotiini.

Curi
Syntynyt: 2018/Saksa
Kasvattaja: Joerg Seibert
Sukupuoli: Naaras  
Väri: Normaali

Cato
Syntynyt: 2018/Saksa
Kasvattaja: Joerg Seibert
Sukupuoli: Naaras   
Väri: Normaali

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutosten tuulia!

Moikka kaikki lukijat!
En olekkaane taas hetkeen kirjoitellut, sillä olen muuttamassa muutaman kuukauden sisällä uuteen asuntoon ja sijoituskoirallani ruulla on neljä potraa pentua. 
Kävin tosiaan syyskuussa hakemassa parveeni neljä uutta neitokakadua hollannista(Robertukselta ja Daniellelta). Linnut ovat kotiutuneet mainiosti ja olen jo yrittänyt pesittää daniellelta saatua paria, valitettavasti tämä yritys kuitenkin epäonnistui. 
Muuten parvessa ei ole sen kummempaa sattunut tai tapahtunut, joten jatketaan samaan malliin lintujen ehdoilla. Alla muutama kuva uusista ja jo aikaisemmista linnuista. 

Kuvia linnuista

Moikka!
Heippa kaikille lukijoilleni. Tämä blogi on itseasiassa omat nettisivuni joten kaikki neitokakadua harkitsevat ja niitä harrastavat ovat tervettulleita tänne, enemmän kuin mielellään. Blogini on ollut ilmoilla ja muutaman vuoden, mutta aktiivisesti blogi on toiminut vasta tämän viikon. Lupaan rueta tänne päivittelemään enemmän tietoa linnuistani ja niiden pesimisistä. Kuvia on myös tulossa lisää.